>

Volvo Cars ve POC, dünyanın ilk otomobil ve bisiklet kaskı çarpışma testini geliştirdi

Volvo Cars ve POC, dünyanın ilk otomobil ve bisiklet kaskı çarpışma testini geliştirdi

Otomotiv güvenliğinde bir lider olan Volvo Cars, bisikletçileri daha fazla korumayı amaçlayan çığır açan yeni bir araştırma projesinin bir parçası olarak, dünyanın ilk bisiklet kasklarının otomobillere karşı çarpışma testi için İsveç'in en iyi spor ve güvenlik markası POC ile birlikte çalışıyor.

Ortaklık, Volvo Cars’ın güvenlik geliştirmedeki lider konumunun, işbirliği ve bilgi paylaşımı yaklaşımı yoluyla herkes için yol güvenliğini artırma hedefinin en son örneğidir.

Bisikletler ve araçlar arasındaki kazalar genellikle ciddi yaralanmalara veya ölüme yol açabilir, bu nedenle Volvo Cars, aktif güvenlik teknolojileri yardımıyla bu tür kazaları tamamen önlemek için net bir stratejiye sahiptir.

Tam otomatik fren ile bisikletçi tespiti, sürücüyü olası bir çarpışmaya karşı uyarmak ve daha fazla işlem gerekirse fren uygulamak için otomobilin kameralarını ve radarlarını kullanır. Bu, güvenlik vizyonu doğrultusunda Volvo Cars’ın otomatik acil frenleme ve yaya algılama sistemlerinin geliştirilmiş halidir.

 

Volvo-POC araştırma projesi, İsveç'in Göteborg kentindeki ünlü Volvo Cars güvenlik araştırma tesislerinde özel olarak tasarlanmış bir dizi çarpışma testinden oluşuyor ve bisikletçilerin maruz kaldığı uzun vadeli yaralanma türlerini anlamak için daha geniş bir araştırma projesinin parçası.

Bu testler sırasında, POC bisiklet kaskları bir test cihazına monte edilmiş kukla başlıklara giydirilerek çeşitli ölçümler için farklı hızlarda ve açılarda, statik bir Volvo otomobilinin kaputunun farklı alanlarına doğru fırlatıldı.

Testler, yayaların başının korunması için mevcut düzenleyici test prosedürlerine dayanmaktadır. Bu, Volvo Cars ve POC'un kask takmakla kask takmamak arasında doğrudan bir karşılaştırma yapmasına olanak tanır.

                      

Mevcut bisiklet kaskı test prosedürleri, kaskların düz veya açılı bir yüzeye farklı yüksekliklerden düşürülmesini içeren oldukça temel bir stratejiye dayanır ve araçtan bisiklete kazaları hesaba katmaz.
 Volvo-POC projesi, bu tür testleri daha da iyileştirmeyi ve ilerletmeyi amaçlamaktadır.

Araştırma projesinden öğrenilenler, POC'un bir araba-bisiklet kazası durumunda kasklarını daha güvenli ve daha koruyucu hale getirmesine yardımcı olurken, testler ayrıca Volvo Cars'a gelecekteki geliştirmeleri için bu tür kazalar hakkında değerli veri ve bilgiler sağlayacak.

Volvo Cars Güvenlik Merkezi başkanı ve şirketin önde gelen güvenlik mühendislerinden Malin Ekholm, "POC ile yapılan bu proje, güvenlik konusundaki öncü ruhumuzun iyi bir örneğidir" dedi. "Zorlu trafik senaryoları için sık sık yeni test yöntemleri geliştiriyoruz. Amacımız sadece yasal gereksinimleri karşılamak veya derecelendirme testlerini geçmek değildir. Bunun yerine, güvenliği daha da artıran teknolojiyi geliştirmek için gerçek trafik durumlarını kullanarak derecelendirmelerin ötesine geçiyoruz. "

Güvenlik, inovasyon ve tasarım için 60'ın üzerinde uluslararası ödülle POC, kazaları azaltmak için yeni düşünme yollarını öne çıkararak ve geleneksel bilgeliğe meydan okuyarak yeni araştırma, bilim ve inovasyona verdiği önemle ün kazandı.

                    

POC ürün geliştirme başkanı Oscar Huss, "Volvo Cars gibi güvenlik, misyonumuzun tam merkezinde yer alıyor ve tüm fikirlerimizi ve yeniliklerimizi yönlendiriyor," diyor.
“POC Laboratuvarı'ndaki bilimsel liderlerle yakın çalışarak, yeni güvenlik fikirlerinin ortaya çıkmasına öncülük etmeye çalışıyoruz. Sertifikasyon standartları çok önemlidir, ancak kazaların sonuçlarını azaltmak, daha iyi ve daha yenilikçi yollar bulmak için parametrelerinin ötesine bakma isteğimizi asla sınırlamamalıdır. "

Son yıllarda Volvo Cars, otomobillerinin dışındaki insanları da korumaya odaklandı. Örneğin, Volvo Cars, 2010'da tam otomatik frenli yaya algılamasını ve 2013'te tam otomatik frenli bisikletçi algılamasını başlattı. Her iki teknoloji de, Şehir Güvenliği paketinin bir parçası olarak tüm Volvo otomobillerinde standart olarak geliyor ve genel trafik güvenliğini artırmaya yardımcı oluyor.

Yorum yap

Yorumunuz onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Ne aramıştınız?

Sepetiniz